Meld je gratis aan

deskundig advies

Pijl-omlaag

Ik accepteer de Algemene voorwaarden

onbepaald

Ontvang gratis advies

geplaatst op April 19 2022

De reis van een journalist van Perth naar Canada

profielfoto
By  editor
Bijgewerkt November 03 2023

Het leven is nooit gemakkelijk voor degenen die dromen!  Iedereen die ik ontmoette, dacht dat mijn leven een makkie was. Mijn familie had mijn toekomst minutieus gepland. Waarom wil je een formidabele carrière nastreven? Toen ik mijn ouders vertelde dat ik ervan droomde journalist te worden, hebben ze mij nooit betutteld. In plaats daarvan bespraken ze verschillende aspecten van de carrière van een journalist. Trouw aan mijn dromen volgde ik een graad in massacommunicatie; Ik werd lid van een tv-nieuwszender. Ik heb de fijne kneepjes van het rapporteren ervan geleerd. Omdat sommige dagen zwaar en zwaar werden, wilde ik het beroep opgeven. Ik probeerde in deze tijden geduldig te zijn en mezelf aan mijn ambities te herinneren. Mijn dromen Ik nam altijd beslissingen over mijn leven, en mijn ouders respecteerden die. Toen ik een keer besloot dat ik naar het buitenland wilde verhuizen om wereldwijde werkervaring op te doen, steunden ze me volledig. Het leven was geen makkie terwijl ik ploeterde alsof er geen morgen was. Maar soms stelde ik mezelf ook vragen. Toen ik met mijn collega’s in hetzelfde beroep sprak, stelden zij voor dat ik mijn horizon zou verbreden door internationale ervaring op te doen. Thuis besprak en debatteerde mijn familie elk belangrijk nieuwsitem dat ons raakte, en dit bleef bij mij, zelfs toen ik naar Perth verhuisde. Eens, in Australië, hoorde ik mijn collega's praten over buitenlandse adviseurs en immigratieconsulenten. Mijn ogen lichtten op. Een week later logde ik in op de Y-Axis-website. In een telefonisch gesprek stelde ik mij open voor mijn adviseur en vertelde alles over mijn familieachtergrond, interesses, werkervaring en mijn dromen. Na deze discussies hebben we gekeken naar de landen waar ik naartoe zou kunnen verhuizen, en we waren het eens over Canada. Over het beroep De journalistieke sector is sterk geromantiseerd en betaalt niet zo goed, dus houders van een diploma journalistiek gaan door naar aanverwante vakgebieden zoals public relations. Canada betaalt journalisten beter dan in Europa en Azië. Bovendien respecteren Canadezen de balans tussen werk en privéleven. Het is de taak van journalisten om hun bevindingen te onderzoeken, onderzoeken en rapporteren via verschillende media zoals kranten, televisie, digitale media, enz. Sommigen van hen zijn freelance. Nichejournalisten die kunnen schrijven over wetenschap, technologie, het bedrijfsleven en andere specifieke onderwerpen hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt. Alle beschikbare beroepen op de Canadese arbeidsmarkt zijn geclassificeerd volgens een unieke code van vier cijfers, de National Occupational Classification (NOC)-code. Hier zijn enkele benamingen waarvoor een journalist kan werken zoals in Canada:

  • Recensent van boeken of films
  • columnist
  • Omroepanker
  • Correspondent
  • Cyberjournalist
  • Onderzoeksverslaggever
  • Televisiejournalist

De afzonderlijke codes voor elk van hen: Omroepers en andere omroepen (NOC 5231), Redacteuren (NOC 5122) en Auteurs en Schrijvers (NOC 5121). Rollen en verantwoordelijkheden van een journalist:

  • Uitgebreide interviews, onderzoeken, onderzoeken en recensies schrijven over literatuur, muziek en films.
  • Het uitvoeren van uitgebreid onderzoek en het voorbereiden van rapporten en nieuwsartikelen op diverse terreinen.

Express Entry Visa-categorie De visumcategorie Canada Express Entry is een van de routes waarlangs de Canadese immigratieautoriteiten kandidaten selecteren voor een permanent verblijf (PR) visum. Journalisten die naar Canada willen migreren, kunnen dit doen via de Federal Skilled Worker-visa en Provincial Nominee-programma (PNP). Het Express Entry-programma selecteert professionals die migreren voor werk Federal Skilled Trades-programma (FSTP), Federaal programma voor geschoolde werknemers (FSWP)en Canadian Experience Class (CEC). U moet een Expression of Interest (EoI) indienen, waarbij de sollicitant het functietype moet specificeren onder vaardigheden. Daarna wordt uw profiel beoordeeld volgens het Comprehensive Ranking System van Canada, worden er punten toegekend en wordt u in een poule geplaatst. De houders met het hoogste punt ontvangen Invitations to Apply (ITA's) voor PR. Het doel van het systeem is om kandidaten te identificeren die de meeste kans van slagen hebben nadat ze naar Canada zijn gemigreerd. De maximale score op de puntenschaal is 1200, waarop de kandidaat, echtgenoot/partner en kinderen ten laste worden beoordeeld: Kandidaten jonger dan 45 jaar met hogere onderwijskwalificaties en werkervaring krijgen meer punten. Als hun taalvaardigheid Engels/Frans hoog is, krijgen ze meer punten. Iedereen die door de Canadese immigratieautoriteiten ITA's heeft ontvangen, moet zijn aanvraag binnen 60 dagen na ontvangst indienen. Het is daarom beter om uw vaardigheden ruim van tevoren te laten beoordelen. Dit kwalificeert als uw Red Seal-status, wat inhoudt dat u in aanmerking komt om als journalist in Canada te werken vanaf de dag dat u daar voet aan de grond zet. Mijn droom komt uit  Toen ik de uitgeverij binnenstapte, voelde het surrealistisch. Het werken in een nieuw land, vooral met mensen uit verschillende culturen, zorgde ervoor dat ik onder de indruk was. Wat mij het meest opviel aan het werken in Canada is de democratische cultuur op de werkvloer. Hoewel werknemers in Canada de bazen moeten gehoorzamen, kunnen ze zelfstandig initiatieven nemen. De multiculturele diversiteit en vaardigheden, zoals integriteit en openheid, worden hier enorm gewaardeerd. Tot de verschillende immigratieroutes in Canada behoren Express Entry, Provincial Nomination Program, Atlantic Immigration Pilot, Rural and Northern Immigration Pilot en Start-up visa.  Conclusie  Hoewel Canada's Express Entry wordt beschouwd als een van de snelste manieren om permanent verblijf in Canada te krijgen, kun je het Provincial Nominee Program (PNP) en Canadian Experience Class (CEC) proberen, afhankelijk van je ervaring en neiging om in kleinere steden te werken. Hulp nodig bij migreren naar Canada? Praat met Y-Axis, de toonaangevende buitenlandse immigratieconsulent in Australië. Als je dit verhaal boeiend vond, vind je dit misschien ook leuk https://www.y-axis.com.au/blog/want-to-be-one-of-the-432000-migrants-moving-to-canada-in-2022/

Tags:

Migratie van een journalist van Perth naar Canada

Perth naar Canada

Delen

Laatste artikel

Populair bericht

Trending artikel

Verloting voor snelle toegang

Geplaatst op Juli 18 2024

De grootste Express Entry-trekking heeft PR-visa verstrekt aan 6,300 CEC-kandidaten