Gratis inschrijven

deskundig advies

Pijl-omlaag

Ik accepteer de Algemene voorwaarden

onbepaald

Ontvang gratis advies

geplaatst op Maart 17 2022

Mijn reis als softwareontwikkelaar van Australië naar Canada

profielfoto
By  editor
Bijgewerkt November 14 2023

Hoi! Ik ben Robert. Ik wil graag mijn verhaal over mijn migratie met u delen werken in Canada om als softwareontwikkelaar aan de slag te gaan bij een prestigieus Canadees bedrijf. Ik kreeg mijn baan en migreerde naar Canada tijdens de COVID-19-pandemie. Canada immigratie was eigenlijk niet bij me opgekomen als plan als ik niet onder de druk was gekomen om mijn baan te verliezen, aangezien mijn werkgever in Australië ons moest ontslaan vanwege COVID-gerelateerde problemen. Ik was thuisgekomen en had te horen gekregen dat ik tot de ongelukkige werknemers behoorde die ontslagen moesten worden. Op dat moment kwam ik opmerkingen tegen van mijn collega's dat ze erover dachten om de eerste kans te grijpen om in Canada te gaan werken. Het was voor mij een verrassing dat een overzeese kans vanuit Canada zo mogelijk was, zelfs terwijl de wereld te maken kreeg met de ontberingen van een afnemende economie als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ik wilde er zeker van zijn dat dit echt was. Voor het eerst onderzocht ik de vooruitzichten op immigratie en vooral immigratie naar Canada. Ik wist al vóór de pandemie dat veel burgers van mijn land enthousiast naar Canada migreerden voor studies en banen. Maar persoonlijk had ik niet veel belangstelling omdat ik al een goedbetaalde baan had en het leven soepel verliep. Dat was het moment waarop de Canadese immigratie mijn aandacht trok en ik ontdekte waarom migratie naar Canada zo'n grote trend was! Voor het grootste deel had Canada krachtig zijn deuren opengehouden voor ervaren softwareprofessionals zoals ik. Jongens zoals ik waren daar veelgevraagd, zelfs tijdens de pandemie. Alleen als ik eerder het aantal kansen had doorgenomen dat openstond in Canada! Canada had het tijdens de pandemie zelfs gemakkelijker gemaakt voor potentiële immigranten om zich voor immigratie te registreren en een veilige en verzekerde doorgang voor geselecteerde kandidaten naar Canada tijdens de pandemie te garanderen. De Canadese federale overheid deed concessies en versoepelingen aan aanvragers die ervoor kozen een aanvraag in te dienen via het Express Entry-kanaal van het IRCC. Niet erg later, nadat ik de mogelijkheden van Canadese immigratie en carrièremogelijkheden voor softwareprofessionals zoals ik had onderzocht, heb ik een Express Entry-profiel gemaakt. Ik had besloten om naar Canada te verhuizen, waar softwareontwikkelaars een grote kans hadden op een sterke pitch en een mooie toekomst. Toen ik mijn visumaanvraag voor Canada bij de eerste poging meteen goed wilde krijgen, benaderde ik een gerenommeerd professioneel bureau genaamd Y-Axis. Y-Axis gaf me een counselingsessie waarin ik snel alles leerde over de reikwijdte en betekenis van de immigratie in Canada als een proces en een grote stap voor de toekomst. Tot mijn vreugde was het adviesgesprek gratis. Maar ik was absoluut onder de indruk van de transparantie die ze toonden en het enthousiasme dat ze in mij vervulden, waarbij ze verzekerden dat ze me bij elke stap van het immigratieproces zouden begeleiden en alle noodzakelijke hulp zouden bieden, inclusief het zoeken naar werk in Canada. Ik was blij dat Y-Axis mijn zorgen begreep en mijn enthousiasme om te begrijpen hoe realistisch een mooie carrière in Canada voor mij is. Ze gaven me gewoon advies zoals mijn beste vriend dat zou doen en wekten veel vertrouwen in mij. Mijn vertrouwen om met succes naar Canada te reizen nam toe toen ik een baan kreeg bij een gerenommeerd bedrijf in British Columbia. Ze waren erg blij dat ze een professional van mijn ervaring en kaliber met buitenlandse ervaring hadden gevonden. Y-Axis had mij al voorgesteld dat het voor mij het beste zou zijn om voor de PNP-route (Provincial Nominee Program) naar Canada te emigreren. De kansen op succes waren op die manier nog groter. En ik hield van het idee om me in British Columbia te vestigen als een permanente inwoner van Canada met een PR-visum voor Canada. *Weet of u hiervoor in aanmerking komt immigreren naar Canada, via Y-as Canada Immigratiepuntencalculator. Ik had er aanvankelijk voor gekozen klaar te zijn om naar welke provincie dan ook te emigreren toen ik eerst mijn Express Entry-profiel maakte. Maar nadat ik mijn consultant bij Y-Axis had ontmoet en naar mijn profiel keek, stelde hij voor dat ik slechts voor twee provincies zou solliciteren, waarvan er één British Columbia was. Hij had er alle vertrouwen in dat iemand van mijn kaliber het zou redden in een van de provincies waar de vraag naar softwareontwikkelaars enorm groot was. In die tijd in 2 was het feitelijk moeilijk om Canada binnen te komen als buitenstaander die buiten Canada woonde. Het land was gefocust op het omzetten van de reeds bestaande in aanmerking komende tijdelijke visumhouders daar naar permanente inwoners. Gelukkig kreeg ik een relatief beperkte kans, dankzij de begeleiding en toewijding van Y-Axis die me hielp de kans op tijd te grijpen. Ik heb mijn COPR (Confirmation of Permanent Residence) gekregen van IRCC. Ik was klaar voor de kans van mijn leven en ik was opgewonden om in Canada aan te komen. Omdat het degenen met COPR niet verboden was om naar Canada te reizen, kon ik naar Canada reizen. Ik volgde het COVID-protocol zoals geïnstrueerd op de luchthavens in zowel mijn land als Canada. Mijn werkgever regelde voor mij een quarantaine van 2020 dagen in een hotel. Toen ben ik snel begonnen met werken. Het bedrijf, de mensen en de collega's waren allemaal vriendelijk en ondersteunend. Ook mijn accommodatie was snel geregeld. Ik kreeg zelfs de mogelijkheid om een ​​paar dagen thuis te werken vanwege een aantal terugkerende COVID-gerelateerde beperkingen. Vandaag kan ik je zeker vertellen dat de situatie in Canada veel beter is en dat de kansen voor softwareprofessionals veel groter zijn. Kijk eens bij Y-Axis, ze zijn ook aanwezig in Australië en zullen u inzicht geven in de toekomstperspectieven om in Canada te werken, wat u helpt bij het opbouwen van uw carrière. Als het er beter uitziet dan je huidige status, ga ervoor! Als je dat wilt werken in Canada, praat met Y-as, de toonaangevende immigratie- en carrièreadviseur in Australië. Als je deze blog boeiend vond, vind je dit misschien ook leuk: Hoe vraagt ​​u een Canadese open werkvergunning aan?  

Tags:

Canada immigratie

PR-visum voor Canada

Delen

Laatste artikel

Populair bericht

Trending artikel

Manitoba PNP gelijkspel

Geplaatst op Kan 24 2024

#219 Manitoba PNP Draw heeft 253 LAA's uitgegeven. Dien nu uw EOI in!